Stevia - Stevia on luonnollinen makeutusaine, joka on peräisin Stevia rebaudiana -kasvin lehdistä.
Stevia on luonnollinen makeutusaine, joka saadaan Stevia rebaudiana -kasvin lehdistä. Tämä Etelä-Amerikasta kotoisin oleva kasvi kasvaa nykyään laajalti eri puolilla maailmaa.
Makeutustehoon vaikuttavat aineet ovat joukko niin sanottuja steviolglykosideja, joilla on kukin oma ainutlaatuinen makeus- ja makuprofiilinsa.
Stevia on noin 100-300 kertaa makeampaa kuin tavallinen sokeri, mutta se ei sisällä hiilihydraatteja, kaloreita tai keinotekoisia ainesosia. Stevialla on monia terveyshyötyjä.
Keskeiset hyödyt:
• Glykeeminen reaktio 0
• Kaloriton
• Hyödyllinen suun terveydelle
• Makuaine muiden makeutusaineiden kanssa
• Kestävä kuumuudelle jopa 350 °C
• Erinomainen liukenevuus vesipohjaisissa järjestelmissä
• Erittäin kestävä elintarvike-, juoma- ja valmisruokajärjestelmissä
Käyttökohteet:
Makeiset, ravintolisät, funktionaaliset elintarvikkeet ja juomat
Käytetty kuva: © Dionisvera / Shutterstock
Alkuperämaa: Kiina
GMO-vapaa: Kyllä
Koshereita ja halal: Kyllä
FSSC 2000: Kyllä
HACCP: Kyllä